Ouderen pimpen schoenen voor Moergestel Schoenendorp

Annelieke Levels toont een paar gepimpte schoenen. Zij heeft als activiteitenbegeleidster meegeholpen. Twee collega’s droegen hun steentje bij: Anneke Paenen en Anke Verwijk.(Foto: Paul Spapens)

Annelieke Levels toont een paar gepimpte schoenen. Zij heeft als activiteitenbegeleidster meegeholpen. Twee collega’s droegen hun steentje bij: Anneke Paenen en Anke Verwijk.(Foto: Paul Spapens)

Verrassende veelzijdigheid wordt tentoongesteld tijdens WieKentKunst
Onder de slogan ‘mèn aauw schoen zèn nèt as noe’ hebben deelnemers aan De Huiskamer in Stanislaus tientallen schoenen gepimpt. Het is de bijdrage van de ouderen van Moergestel aan de WieKentKunst-manifestatie Moergestel Schoenendorp. Het resultaat van het pimpen is zeer kleurrijk en verrassend creatief. Tijdens WieKentKunst op 26, 27 en 28 september worden de schoen tentoongesteld in Stanislaus.

Met het versieren van de schoenen is al in mei begonnen. Het initiatief is genomen door Corrie Hurkmans die, geholpen door Els Vogels, er ook steeds als vrijwilligster haar steentje aan heeft bijgedragen. Een oproep onder het personeel leverde tientallen schoenen op, meest vrouwen- en kinderschoenen.

Dit is slechts een deel van de tientallen gepimpte schoenen. Ze worden tijdens WieKentKunst tentoongesteld.(Foto: Paul Spapens)

Dit is slechts een deel van de tientallen gepimpte schoenen. Ze worden tijdens WieKentKunst tentoongesteld.(Foto: Paul Spapens)

De bezoekers aan De Huiskamer zijn dementerende ouderen. Gedurende een paar maanden hebben ze elke week aan de schoenen gewerkt. Net als kunstwerken hebben de gepimpte schoenen namen gekregen. Zo is er een watjesschoen (volgeplakt met watjes) en een schoen van een ‘takkenwijf’ (volgeplakt met takjes). Tijdens de tentoonstelling in Stanislaus worden bezoekers naar binnen ‘gelokt’ door middel van voetstappen die op het plaveisel worden geplakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *