Inschrijving voor bezoek aan schoenfabriek Van Bommel gestopt

Al meer dan 700 deelnemers aan open dag op 28 september
Voor de open dag op 28 september van Schoenfabriek Wed. J.P. van Bommel in Moergestel is zoveel belangstelling dat de inschrijving is gestopt. Dit besluit heeft initiatiefnemer Stichting WieKentKunst moeten nemen omdat er al meer dan 700 deelnemers zijn. Het is onmogelijk om op een dag nog meer mensen te ontvangen. De stichting vraagt belangstellenden dan ook zich niet meer voor de open dag aan te melden.

De stichting heeft een aantal verklaringen voor de enorme belangstelling. Het is dertien jaar geleden dat een bedrijfsbezoek aan Van Bommel kon worden gebracht. De schoenfabriek heeft zich ontwikkeld tot een wereldberoemd merk. Moergestelnaren hebben veel belangstelling voor het schoenverleden als een bepalend onderdeel van de identiteit van hun dorp. De open dag op 28 september maakt onderdeel uit van een door WieKentKunst georganiseerd evenement rond het thema ‘Moergestel Schoenendorp’. De deelnemers aan de open dag komen vooral uit Moergestel. Op de tweede plaatst staat Oisterwijk. De andere belangstellenden wonen in het gebied tussen Tilburg, den Bosch en Eindhoven.

4 gedachten over “Inschrijving voor bezoek aan schoenfabriek Van Bommel gestopt

  1. Jammer dat een rondleiding bij Van Bommel niet meer mogelijk is. Ik ben opgeleid als schoen- en ledertechnicus in 1960/61 aan de MVLS in Waalwijk en in de periode 1963-67 werkzaam geweest bij TNO in Waalwijk. Na circa 50 jaar zou het leuk zijn de fabriek weer te bezoeken. Ik stel een reactie op prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *